Semolič proti daljši delovni dobi

Foto: Žurnal24 (Foto: Boštjan Tacol)
Zveza svobodnih sindikatov Slovenije zavrača predlog vlade, da se delovna doba podaljša na 43 let za moške.
Oglej si celoten članek

Po mnenju prvega moža ZSSS Dušana Semoliča je takšen predlog zakona nerazumen. Kot pravi, je treba ponuditi več novih delovnih mest.

"Vlada ima hlapčevski odnos do OECD," še pravi Semolič in dodaja: "Najprej čakamo na avgustovski osnutek vlade. Naknadno gremo v referendum. Sindikati smo enotni,"

Na nakdnadni referendum
Najprej bomo počakali, da vlada pošlje osnutek. Mislim, da ni potrebno biti v zadregi z odgovorom, kaj bomo reagirali na ta tekst. Po vsej verjetnosti bomo najprej ponovili naša stališča in od temeljnih stališč ne bomo odstopali. Niti ni zadrege z odgovorom, kaj bo nato storila vlada. Ta proces v nadaljevanju vodi do širših konfliktov. Mi imamo sprejeto odločitev, da v primeru, če bo šel zakon po poti kot je do zdaj kazalo, bomo šli v naknadni zakonodajni referendum. Ampak verjamem, da bomo vsi danes zbrani za tem omizjem pred tem storili še marsikaj, da do tega ne bo prišlo. Pomembna popotnica je, da smo s sindikalnimi centralami v temeljnih stvareh enotni. To smo dokazali za pogajalsko mizo in je pomembna varovalka, da se vendarle ne bo zgodilo tisto, kar vlada namerava storiti,” Semolič odgovarja na vprašanje, kakšni bodo ukrepi ZSSS, če bo vlada vztrajala pri svojem predlogu pokojninske reforme.


Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.