Semolič, trn v peti?

Foto: Žurnal24 "Na govorice, ki se plasirajo zavestno, da imajo nek učinek, ne odgovarjam." (Fo
Neuradno. Semoliča naj bi zamenjal Utroša.
Oglej si celoten članek

Po sobotnih delavskih demonstracijah smo preverili namigovanja, da naj bi se predsedniku največjega sindikata Dušanu Semoliču majal stolček. Po neuradnih informacijah naj bi ga nasledil sekretar Zveze svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) Milan Utroša.

400 delegatov iz 23 sindikatov, ki so člani ZSSS, tajno izvoli predsednika na kongresu.

Ko smo informacijo preverili pri Semoliču, se je ta našemu vprašanju nasmejal in dejal: "Na govorice, ki se plasirajo zavestno, da imajo nek učinek, ne odgovarjam." Da to prvič sliši, je dejal tudi Utroša. Kot zatrjuje, ga mesto prvega moža sindikata ne zanima, četudi bi bilo prosto. Meni, da Semoliča "v glavnem poskušajo zamenjati tisti, ki niso naši člani, izključno zato, ker smo na pravi poti, smo premočni in nekomu v napoto. Drugega razloga jaz ne vidim."

Semolič po njegovem še nikoli ni bil tako trdno v predsedniškem sedlu, kot je danes.

ZSSS bi sicer predsednika lahko volila tajno na izrednem kongresu, redni pa bo šele leta 2012. Voli ga 400 delegatov, ki jih imenuje 23 sindikatov, članov ZSSS.

Kaj menijo sindikalisti?

Foto: Žurnal24

 

Lidija Jerkič, predsednica Skeia pri ZSSS
"Jaz o tej ali kaki drugi menjavi ne vem ničesar. Dvomim, da je na tem kaj resnice."

Foto: Žurnal24

 

Boris Mazalin, predsednik KS 90
"O menjavi Semoliča z Utrošo slišim prvič. Govoric ne bi komentiral."

Foto: Žurnal24

 

Dušan Rebolj, predsednik KSS Pergam
"Ne vem, to je stvar ZSSS in njihovih odnosov. Jaz se v tuje stvari ne vmešavam."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.