Senica povezan s sporno kmetijo?

Foto: Žurnal24 main
Foto: Žurnal24 main
Koprski policisti preverjajo, ali je pri gradnji turistične kmetije Bužekija nad Izolo prišlo do nepravilnosti. V zvezi s kmetijo se pojavlja tudi ime odvetnika Mira Senice.
Oglej si celoten članek

To je že tretja prijava suma, da je pri izdaji gradbenega dovoljenja za kmetijo Bužekija, zdaj Mala Seva, ki sicer bolj kot na kmetijo spominja na vilo, prišlo do kaznivega dejanja, poročajo Finance.

Najprej je komisija za preprečevanje korupcije primer kmetije predala kriminalistom in tožilcem iz Kopra, v drugem primeru pa so nacionalni preiskovalni urad, pravobranilstvo in posebna tožilska skupina prejeli anonimno prijavo, da je šlo pri izdaji gradbenega dovoljenja za goljufijo, zlorabo položaja in uničevanje okolja. Vse to naj bi zagrešili Miro Senica, notranja ministrica in partnerica Senice Katarina Kresal, nekdanja županja Izole Breda Pečan, njen naslednik Tomislav Klokočovnik, nekdanji podžupan Darko Grad, uslužbenec občine Izola Igor Skok, prvotni investitor v kmetijo Edi Bužekijan in še nekaj drugih oseb.

Trije morebitni grehi

Pri izdaji gradbenega dovoljenja naj bi bile sporne tri zadeve:
1. Piranski zavod za varstvo kulturne dediščine je spisal negativno mnenje, a ga je prepozno oddal. To je avtomatično pomenilo, da ne nasprotuje gradnji.
2. Komisijo občine, ki je dala soglasje h gradnji, je vodil član LDS, Skok.
3. Občina Izola se je po spremembi na županskem mestu pritožila zoper izdajo gradbenega dovoljenja, vendar je pritožbo nato umaknila.

Senica ni seznanjen

"Miro Senica ni seznanjen, da bi bili v zvezi s predmetnimi nepremičninami podani kakršnikoli razlogi za sum, da je bilo storjeno kaznivo dejanje, in ga o tem tudi ni nihče spraševal, kaj šele zasliševal," so za Finance povedali v odvetniški pisarni Mira Senice. Tudi Kresalova zanika vpletenost v primer, Klokočovnik pa je na vprašanja v zvezi s kmetijo odgovoril: "Kaj je to Bužekij?" Dodal je še, da prvega pol leta županovanja sploh ni vedel, kaj je občina in kaj je njen namen. Tudi njegova predhodnica Pečanova pravi, da je Bužekija izpolnjevala vse pogoje. Tudi vsi ostali zanikajo morebitne nepravilnosti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 11:08 7. Julij 2011.

    Še ena velika potegavščina g.ministrice za ljudstvo. Zgodilo se ne bo prav nič. Tudi nič se ne preiskuje. Namen vsega …

  • 11:06 7. Julij 2011.

    Par stoletja.!

  • 09:37 7. Julij 2011.

    hahahahaha...itak, da ga bodo takoj odmaknili!!!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.