Serijskemu morilcu 25 dosmrtnih kazni

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Južnoafriško sodišče je serijskega morilca Bulelanija Mabhayija obsodilo na 25 dosmrtnih zapornih kazni. Mabhayi je priznal, da je umoril 20 žensk in otrok in da je kriv tudi šestih posilstev
Oglej si celoten članek

Obsojeni serijski morilec je svoje žrtve pokončal s sekiro ali mesarskim nožem, potem ko je vlomil v njihove domove. Njegov triletni morilski pohod se je začel leta 2007. Najstarejša žrtev je bila stara 79 let, najmlajša pa le 14 mesecev.

Za vsak umor in pet posilstev smrtna kazen

"Priznal je vse, česar smo ga obtožili," je pojasnil tiskovni predstavnik južnoafriškega državnega tožilstva Luxolo Tyali. Dodal je, da je Mabhayi namenoma izbiral domove, v katerih ni živel noben moški. Umori so v vasi Eastern Cape zasejali takšen strah, da so starejše ženske in njihovi vnuki spali v istih prostorih.

Napadalca je sodišče za vsakega od umorov obsodilo na dosmrtno ječo, enako kazen pa si je prislužil za pet posilstev. Za šesto posilstvo je bil obsojen na deset let zapora, za deset vlomov pa po pet let zapora.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.