Seznam "prepovedanih" podjetij

Foto: Dejan Mijović slovenija 06.12.07, Gregor Virant, minister za javno upravo, foto Dejan Mijovic
Računsko sodišče in KPK s pripombami na zakon o političnih strankah.
Oglej si celoten članek

"Komisija za preprečevanje korupcije (KPK) nas je opozorila, da ponekod pomanjkljivo upoštevamo priporočila glede večje transparentnosti financiranja političnih strank in volilne kampanje," je o predvidenih spremembah zakona o političnih strankah ter volilni in referendumski kampanji povedala Renata Zatler, državna sekretarka na ministrstvu za notranje zadeve in javno upravo.

Za zdaj še v usklajevanju

Minister za notranje zadeve in javno upravo Gregor Virant se je namreč na to temo sestal s predstavniki KPK in Računskega sodišča. Kot je dejala sekretarka, so se pogovarjali o vzpostavitvi javnega registra podjetij, ki ne smejo financirati političnih strank oziroma volilnih in referendumskih kampanj.

Obe noveli zakona sta sicer še v javni obravnavi in bosta pred vladno procedure še podrobno medresorsko usklajena, je napovedala sekretarka. Končnih dogovorov s sestanka včeraj nismo izvedeli, saj je trajal dlje od pričakovanega, zato Virant izjave ni dal.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.