Silovito trčenje na gorenjski avtocesti, voznik je mrtev

Foto: BH Trucks Prometna nesreča na gorenjski avtocesti pred Karavankami
Na gorenjski avtocesti v smeri proti Karavankam je prišlo do hude prometne nesreče, v kateri je voznik umrl. Avtocesta je že od zjutraj zaprta.
Oglej si celoten članek

Nesreča se je zgodila pred bencinskim servisom na Hrušici, udeleženi sta bili dve tovorni vozili. "Prvi udeleženec je kot zadnji stal v koloni tovornih vozil na voznem pasu, povzročitelj pa je od zadaj silovito trčil vanj. Obakrat gre za slovenskega prevoznika. Povzročitelj nesreče je umrl na kraju," so pojasnili na kranjski policijski upravi. Do nesreče je prišlo nekaj minut pred sedmo zjutraj. Dodali so še, da so bili vozniki na kolono opozorjeni s prometno signalizacijo Darsa.

xxx

Pred tem se je zgodila pri priključku Lesce na gorenjski avtocesti, približno 200 metrov naprej od izvoza Lesce v smeri proti Jesenicam. Za to nesrečo kaže, da se je zgodila zaradi preutrujenosti voznika, ki je z vozilom po nesreči obstal na travnati brežini ob odstavnem pasu. V nesreči sta dve osebi po podatkih policije utrpeli lahke telesne poškodbe. Gre za samoudeležbo in prekršek nepravilne strani vožnje.

Pohvala in graja za voznike, ki so čakali

"Vozniki, ki so zaradi nesreče ostali v koloni, so dobro ustvarili reševalni pas in tako omogočili neoviran prehod reševalnih ekip do kraja dogodka," so voznike pohvalili policisti, a nekateri so kljub temu delali neumnosti. 

"Kritika pa gre glede na zbrana obvestila posameznikom, ki so v stoječi koloni samoiniciativno začeli obračati svoja vozila in se po vožnji v napačno smer izključevati iz avtoceste. Do enake situacije je prišlo tudi sredi prejšnjega meseca v prometni nesreči na viaduktu Tržiška Bistrica, ko je promet zastal zaradi obrnjenega tovornega vozila preko vseh treh prometnih pasov in prav tako zapore avtoceste," opozarjajo policisti.

Pojasnujejo, da v primeru daljše zapore avtoceste policisti poleg nujnih nalog na kraju dogodkov vedno takoj začnejo tudi z ustvarjanjem pogojev in aktivnostmi za varno izpraznitev avtoceste preko najbližjega priključka.

"Zato voznike pozivamo, naj vedno počakajo in naj samoiniciativno ne obračajo in vozijo v napačno smer, ker:

- je to prepovedano in

- ker se običajno tovorni promet ne preusmerja na vzporedne ceste in ti vozniki z vožnjo nadaljujejo do kraja nesreče ali dogodka

– posledično lahko med vozili pride do čelnih trčenj in novih nesreč," so sporočili policisti. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 15:14 11. Marec 2019.

    Kritika lastnikom ,ki izkoriščajo voznike in nadzornim organom ,ki tovrstne napake "premalokrat" nadzirajo .

  • 14:28 11. Marec 2019.

    Žalostno.Takim ki obračajo pa vzeti izpit.18 pik in to je to.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.