Sin in policist rešila ribiča

Foto: Žurnal24
Junaka. Priseben otrok in pogumen policist rešila življenje mlademu ribiču.
Oglej si celoten članek
Zgodbo vam predstavljamo v okviru našega projekta Junak Slovenije. Več drugih zgodb, ki smo jih do zdaj zbrali v okviru akcije, lahko preberete na tej povezavi. Če tudi vi poznate koga, ki se je izkazal z izjemnim dejanjem, nam lahko pišete na naveza@zurnal24.si.

Murska Sobota. "Naš mlad policist Mitja Mencigar je izven delovnega časa
iz vode rešil utapljajočega ribiča, ki je negiben ležal v vodi, in mu tako
rešil življenje,
" opisuje dogodek Jože Prša iz Policijske uprave (PU) Murska
Sobota.

Priseben sedemletnik
V soboto popoldne je 27-letni ribič s svojim sedemletnim sinom odšel ribarit v
gramoznico izven naselja Trnje, ki leži tik ob regionalni cesti. Iz neznanega razloga je mladega ribiča obšla slabost, zaradi česar je izgubil zavest in z roba gramoznice padel v vodo. Pri padcu je z glavo udaril v prodnato dno gramoznice in nezavesten obležal v vodi.

"Ker se nezavestni ribič ni odzival na otrokove klice, je ta stekel na regionalno cesto in z obema rokama zaustavil prvi osebni avtomobil, ki ga je vozil prav Mencigar. Z otrokom je stekel do gramoznice in nezavestnega ribiča, ki je ležal en meter od obale, potegnil iz vode. Ko ga je obrnil v bočni položaj, je
poškodovani prišel k zavesti,
" še pojasnjuje Prša in dodaja, da je otrok
ravnal izjemno premišljeno in je zato prav gotovo tudi junak.

Že v domači negi
Mladi ribič je močno kašljal, bil je tudi podhlajen, zato je policist
stekel do svojega avtomobila in iz njega prinesel spalno vrečo, s katero ga je
pokril. Policist je takoj poklical operativno- komunikacijski center,
poškodovanega so z reševalnim vozilom prepeljali v soboško bolnišnico, kjer
so ga po zdravstveni oskrbi odpustili v domačo nego. Mitji Mencigarju, ki je
zaposlen na postaji mejne policije v Petišovcih, pa je direktor PU Murska
Sobota že izrekel javno pohvalo.

Pomoč policistov
Berete že četrto zgodbo v okviru projekta Junak Slovenije, v kateri pišemo o pomoči policistov (v okviru njihovega delovnega časa ali izven le-tega).
Januarja sta koroška policista preprečila samomor 38-letnega brezdomca Sandrina Horvata, ki si je prerezal žile in zažgal bundo, v katero je bil oblečen. Več v članku Brezdomec se je porezal in zažgal.

Marca so policisti PU Slovenj Gradec organizirali iskalno akcijo in ob pomoči Marijana Mirkaca našli pogrešanega 56-letnika, ki je bil že v zelo slabem zdravstvenem stanju. Več v članku: Čutil sem, da ga lahko najdem. Julija pa so gasilci, zdravnik in policisti delavcu, ki je padel v šestmetrski jašek, rešili življenje. Več v članku Gasilci so mu pomagali dihati.

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.