Sindikat carinikov grozi s stavko

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Sindikat carinikov Slovenije, nezadovoljen zaradi načina urejanja dodatkov v javnem sektorju, že omenja stavko.
Oglej si celoten članek

Za ponedeljek je sklicana seja konference sindikata z namenom, da ustanovijo stavkovni odbor, oblikujejo stavkovne zahteve in določijo datum za izvedbo stavke, je sporočil sekretar sindikata Dušan Miščevič.

Miščevič v pismu, ki ga je naslovil na ministrstvi za javno upravo in za finance, od ministrstva za javno upravo zahteva, da navede konkretne podatke glede dodatkov. Sporoči naj, "do kakšnih dodatkov in v kakšni višini so upravičeni carinski uslužbenci in do kakšnih dodatkov in v kakšni višini so upravičeni uslužbenci drugih organov".

Od ministrstva za finance pa zahteva, da se postavi "v bran resnici in prepreči, da zaposleni v carinski službi služijo kot orodje za manipulacijo".

"Netočne navedbe Kresalove"

Zahtevo ministrstvoma je postavil, kot je zapisal, "zaradi ponavljajočih se netočnih navedb gospe ministrice Kresalove o dodatkih, ki naj bi jih imele pooblaščene uradne osebe v carinski službi, ker ima slovenska javnost pravico izvedeti resnico in ker je treba to manipulacijo ustaviti".

Ministrica za javno upravo v odstopu Irma Pavlinič Krebs je v torek dejala, da način urejanja dodatkov k plačam policistov, kot ga predvideva vladni predlog zakona o organiziranosti in delu v policiji, pomeni nesistemski pristop, ki bi zrušil enotni plačni sistem.

Kot je sporočila, je državni sekretar v premierjevem kabinetu Miloš Pavlica že dejal, da naj bi člene, kjer gre za rušenje enotnega plačnega sistema, z dopolnili vlade ali koalicije črtali.

Predlog zakona o delu v policiji, ki ga je vlada pripravila za obravnavo v DZ minuli teden, med drugim v letu 2014 predvideva 3,5 milijona evrov dodatnih stroškov za povišanje policijskih dodatkov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.