Sindikat vojakov se je pisno opravičil Malalanu

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Ugotovili so, da je v času epidemije živel v Kozini in ni kršil ukrepa prepovedi prehajanja državne meje.
Oglej si celoten članek

Sindikat vojakov Slovenije (SVS) se je pisno opravičil Danielu Malalanu zaradi navedbe, da je kršil ukrep prepovedi prehajanja državne meje. V sporočilu so navedli, da se je "zaradi zavajajočega poročanja medijev o obravnavi Tržačana s strani dveh slovenskih vojakov se je v Sloveniji oblikovalo javno mnenje, da sta 7. maja pri opravljanju nadzora državne meje vojaka obravnavala nekoga, ki je ob dogodku prišel iz Trsta v Slovenijo preko državne meje".

A so kasneje, po opozorilih novinarke Eugenije Carl, ugotovili, da ima Malalan dvojno državljanstvo in je v času epidemije živel v Kozini, kar pomeni, da ni kršil ukrepa prepovedi prehajanja državne meje v času epidemije. "Torej ne gre za nikakršen mednarodni incident, kot so tudi poročali mediji," so zapisali v SVS.

Zmeda je po njihovih navedbah nastala zaradi napačnega datuma, ko naj bi do dogodka prišlo. Vojaka sta tako "v Sloveniji obravnavala v Sloveniji živečega Slovenca na sprehodu s punco", so še pojasnili v opravičilu.

dezurni@zurnal24.si

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • ode
    18:41 23. Junij 2020.

    Cilj dosežen: s tem so on in njemu podobni postali nedotakljivi.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.