Širca se vrača na RTV Slovenija

Foto: Benjamin Kovač
Foto: Benjamin Kovač
Majda Širca, nekdanja kulturna ministrica in poslanka Zaresa v prejšnjem sklicu parlamenta, se vrača na RTV Slovenija. "Zaradi plače zagotovo ne," zatrjuje.
Oglej si celoten članek

"Da, res je, te dni se vračam na RTV," nam je potrdila Majda Širca. Kot pravi, je v skladu s 37. členom zakona o poslancih znotraj trimesečnega roka po prenehanju poslanskega mandata zaprosila za vrnitev za staro oziroma enakovredno delovno mesto.

"Moja prošnja je bila pozitivno rešena. Sodelovala bom v produkciji dokumentarnih filmov znotraj kulturno-umetniškega programa."

Je pustila odprta vrata politiki? "Nova služba gotovo ni kratkoročna, saj zahteva veliko angažmaja in jo bom z veseljem opravljala," zagotavlja. Da se je že po treh mesecih odločila ostati brez radodarnega denarnega nadomestila za poslanski staž, ki bi ji sicer pripadal še do konca letošnjega leta, se ji finančno gotovo ni izplačalo. "Zelo večja plača bi to bila," je dejala.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 07:50 1. April 2012.

    križar- pa še kako imaš prav--predvsem v JU in kao - neki kultirni ustnovi...

  • 04:02 1. April 2012.

    a ni vlada suspendirala kakršnokoli zaposlovanje v javni upravi??????????????????????????????????????????????

  • 22:29 31. Marec 2012.

    No, vsaj en (ex) poslanc, k ne trga nadomestila do konca! Vidva, križar pa veteran se pa ne sekirajta. po …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.