Šiškarsko smetišče

Foto: Žurnal24 Del pripravljenih kosovnih odpadkov so do včeraj iz Šiške že odpeljali. (Foto: B
Kosovni odvoz. Občani kosovne odpadke pripravijo prej, kot bi jih smeli.
Oglej si celoten članek

Na obvestilih o odvozu kosovnih odpadkov je poudarjeno, da se smeti na prevzemnem mestu ne smejo biti več kot 24 ur pred dnevom prevzema, je pojasnil Valter Nemec iz javnega podjetja Snaga. Ker se, kot pravi Nemec, občani tega ne držijo, je kosovni material pripravljen več dni, ponekod več tednov pred odvozom.

Prav to se je nedavno zgodilo v Šiški, kjer te dni poteka odvoz, ogromni kupi tudi navadnih smeti pa so zrasli že dva tedna pred roki odvoza. V tem primeru gre za nedovoljeno odlaganje odpadkov, kar lahko inšpektorji tudi kaznujejo. Občani imajo v Ljubljani namreč možnost, da kosovne odpadke odpeljejo na zbirni center.

"V Mestni občini Ljubljana se kosovni odpadki odvažajo po vnaprej določenem urniku, na vsakem območju dvakrat na leto," je pojasnil Nemec. V prvih šestih mesecih letošnjega leta je tako Snaga že zbrala 2.080 ton kosovnih odpadkov, v vsem lanskem letu pa 6.015 ton.

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.