“Sklenili smo odličen posel”

Foto: Nataša Ručna
Foto: Nataša Ručna
Sodni postopek. Koprski župan Boris Popovič se brani obtožb o nezakoniti prodaji občinskih parcel.
Oglej si celoten članek

Župan Boris Popovič, ki je obtožen nezakonite prodaje občinskega zemljišča na Serminu pred petimi leti, je včeraj na sodišču kljub temu trdil, da je šlo za odličen posel. “To je bila najvišja dosežena cena za zemljišče na tem območju in danes bi iztržili bistveno manj,” je povedal

Tožilstvo Popoviču očita, da je bil postopek javnega zbiranja ponudb za prodajo občinskih parcel pisan na kožo podjetju Sermin'g, ki naj bi se z nakupom po netržni ceni zaradi lažnega ovrednotenja premoženja okoristilo za 4,5 milijona evrov. Županu naj bi pri kaznivem dejanju pomagala direktorica koprske občinske uprave Sabina Mozetič in sodni cenilec Rajko Srednik. “Predstavniki družbe Sermin'g mi nikoli niso bili preveč simpatični,” je dejal Popovič, a kot je pojasnil, je nerešene zadeve z njimi podedoval od svojih predhodnikov. “Sam nisem odločal o načinu prodaje parcel, za to je bil zadolžen odvetnik Franci Matoz, ki mu glede tega, da je bil posel izpeljan zakonito, povsem zaupam,” je dodal.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.