Fiesa: Skočil s pomola in se hudo poškodoval

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Reševalci so v popoldanskih urah morali posredovati v dveh primerih. Obakrat se je zalomilo pri skoku s pomola.
Oglej si celoten članek

Ob 14.28 se je po poročanju uprave za zaščito in reševanje v Fiesi zgodila hujša nesreča. S pomola na kopališču sta v vodo skupaj skočila brata, stara 42 in 29 let, pišejo Primorske novice. Starejši od bratov se je udaril v glavo in dobil nekaj odrgnin. Mlajši brat pa po skoku ni čutil nog. 

Na kraju dogodka ga je oskrbela ekipa Turistične ambulante Piran. Huje poškodovanega moškega so s helikopterjem Slovenske vojske in medicinskim osebjem odpeljali v UKC Ljubljana. 

Podobna nesreča se je zgodila približno dve uri kasneje. Na plaži pod Belvederjem v Izoli se je pri skoku v morje poškodoval 44-letni ruski državljan. Po tem, ko ga je na kraju dogodka oskrbel izolski dežurni zdravnik in reševalci Reševalne službe slovenske Istre, ki so ga nato prepeljali v izolsko bolnišnico. 

xxx

Nacionalni inštitut za javno zdravje med priporočili za plavanje, skoke v vodo in potapljanje navaja naslednje: 

- Ne skačimo v vodo z dreves, balkonov ali raznih konstrukcij.
- Pred skakanjem v vodo preverimo, ali je voda dovolj globoka in kakšno je dno, kamor nameravamo skočiti. Zaradi varnosti naj bo prvi skok v vodo vedno na noge.
- Ne skačimo in ne potapljajmo se v vodo z neznano globino in slabo vidljivostjo pod vodo.
- Ne skačimo v vodo in ne potapljajmo se, če se vodo, v kateri se kopamo, uporablja tudi za druge namene.

*Fotografija je simbolična. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.