Škoda išče več sto delavcev

Foto: Žurnal24 (Foto: arhiv Zurnal24)
Škoda, sicer največji proizvajalec avtomobilov na Češkem, išče več sto novih delavcev. Kot kaže, je kriza mimo, saj že nekaj mesecev iščejo nove okrepitve.
Oglej si celoten članek

Največji proizvajalec avtomobilov na Češkem Škoda, ki je v lasti nemškega Volswagna, išče še več sto novih delavcev, potem ko je že avgusta na novo zaposlil približno 1000 delavcev.

"Potrebe po delavcih se iz meseca v mesec spreminjajo glede na obseg naročil, ta pa se zdaj povečujejo," pravijo in dodajajo, da bodo septembra potrebovali več sto novih delavcev. Škoda ima trenutno približno 28.000 zaposlenih.

Največje povpraševanje vlada po modelih Octavia, Superb in Yeti.

Zanimanje za Škodine avtomobile se po vsem svetu povečuje. Družba Škoda Auto je v letošnjih prvih sedmih mesecih prodala 437.000 avtomobilov, kar je 13,4 odstotka več kot v enakem obdobju lani.

Škoda je v letošnjem prvem polletju povečala dobiček iz poslovanja v primerjavi z enakim obdobjem lani za 40,6 odstotka na 5,9 milijarde kron (238 milijonov evrov).

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.