Škoda po ujmi še vedno prisotna

Foto: Žurnal24 V ponedeljek so asfaltirali del ceste skozi Kropo, ki jo je poškodovala lanska v
Predstavniki direkcije RS za ceste in občine Radovljica so v Kropi ocenjevali, kaj je bilo narejenega po lanski vodni ujmi in kaj jih še čaka. Krajani menijo, da sanacija poteka prepočasi.
Oglej si celoten članek

Predstavniki direkcije RS za ceste in občine Radovljica so si v Kropi ogledali, kaj je bilo narejenega po lanski vodni ujmi in se seznanili z očitki krajanov, da je sanacija prepočasna, saj naj bi bila cesta skozi kraj urejena šele julija, skoraj leto dni po ujmi. Direktor direkcije Gregor Ficko je pojasnil, da so imeli kar nekaj težav pri usklajevanju z drugimi resorji, tudi z zavodom za spomeniško varstvo. Prepričan pa je, da bo vse, kar so do sedaj naredili, tudi z estetskega vidika zadovoljilo prebivalce.

Ureditev obrambne plasti po tristometrskem delu ceste, ki bo končana julija, je za zdaj občino in državo prišla skupaj okrog štiristo tisoč evrov. Še okrog dvesto tisoč evrov pa bo potrebnih za ureditev pločnika in prostora do potoka. Ficko je tako ocenil, da je bilo sodelovanje z občino, ki je uredila predvsem komunalno in energetsko infrastrukturo, dobro.

Manj zadovoljni pa so krajani, ki opozarjajo tudi na napake pri izgradnji ceste. Predsednik krajevne skupnosti Kropa Ciril Kozjek je sicer s tistim, kar je narejeno, zadovoljen, moti ga le zamujanje postavljenih rokov.

Medtem ko je v Kropi cesta proti Dražgošam že v precejšnji meri urejena, pa to ne velja za cesto, ki povezuje Davčo in Železnike, saj je še vedno nevarna in za šolske avtobuse neprevozna.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.