Škodljiva dojenček in konjiček

Če ste morda kupili dojenčka Voice and light doll ali konjička Lilli, ne dovolite, da bi se otrok igral z njima, saj sta nevarna za njegovo zdravje.
Oglej si celoten članek

Analize na Zavodu za zdravstveno varstvo Maribor so pokazale, da dojenček Voice and light doll ni skladen s pravilnikom o varnosti igrač.

Vsebuje večje količine ftalatov, kot je dovoljeno, in je zato nevaren za otroke. Zveza potrošnikov Slovenije (ZPS) vam svetuje, da igračo, če jo imate doma, vrnete v trgovino, kjer ste jo kupili. Upravičeni ste do povrnitve kupnine.

Foto: ZPS Igrača dojenček

 

 

Lili se lomi

Nevaren je tudi konjiček Lilli, ki ne ustreza varnostnim standardom, saj ni odporen na udarce, zaradi česar so ga tudi odpoklicali s trga. 

Določeni deli izdelka ob močnem udarcu ali padcu z višine razpadejo na manjše delce.

Ker je velikost nastalih delcev lahko premajhna, obstaja nevarnost, da otrok zaužije delce in se začne dušiti. Tudi v tem primeru vam na ZPS svetujejo, da igračo vrnete v trgovino.

Foto: ZPS Igrača konjiček

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.