Škodo bodo poravnali

Foto: Žurnal24 Daljnovod Beričevo–Krško bo omogočil prenos električne energije z vzhoda, kjer j
Gradnja daljnovoda.V štirih dneh posekov gozdarji že preobremenili in poškodovali ceste.
Oglej si celoten članek

Poravnali bomo vso škodo na lokalnih cestah na trasi daljnovoda Beričevo–Krško,” so včeraj sporočili iz Elesa. Po komaj štirih dneh posekov gozda na omenjeni lokaciji Eles že ugotavlja, da so “zaradi preobremenitev nastale poškodbe na posameznih delih lokalnih cest”. Sečnja se bo končala oktobra. Do takrat morajo tri slovenska gozdna gospodarstva s podizvajalci namreč posekati 40 tisoč kubičnih metrov lesa. Tričetrt trase daljnovoda Beričevo–Krško je namreč pokrite z gozdom. Sečnja se je začela sočasno z ljubljanske in krške strani, sekači pa so tudi v škocjanski in sevniški občini.

Odškodnina na koncu
O začetku sečnje so obvestili vseh deset občin, po katerih bo tekel 80-kilometrski daljnovod.

64 milijonov evrov vreden projekt bo končan konec prihodnjega leta.

Pisarna za obveščanje
Da bi bile lokalne skupnosti in krajani ustrezno obveščeni, smo celo odprli posebno projektno pisarno na sedežu družbe, kjer zbiramo vprašanja občanov in posredujemo povratno informacijo,” pojasnjujejo na Elesu, ki se zavezuje, da bo po končani gradnji poravnal vso nastalo škodo na lokalni infrastrukturi. “Z vsemi desetimi občinami smo pripravljeni skleniti poseben dogovor o izpolnitvi obveznosti in to obveznost zavarovati z ustreznimi finančnimi instrumenti,” sporočajo z Elesa in dodajajo, da morajo izvajalci posekov zagotavljati sprotno prevoznost cest – tako za domačine kot izvajalce posekov. Elektro Slovenija skladno z zakonom lastnikom zemljišč na trasi izplačuje služnostne odškodnine za uporabo zemljišč.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.