Skok med trte ju je stal več kot dva tisočaka

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nočno lovljenje bo mlajša moška drago stalo.
Oglej si celoten članek

Policisti PU Koper so ponoči v Bertokih ustavljali skuter, na katerem sta bili dve osebi. Voznik se na pozive policistov ni ustavil. Voznik in sopotnik sta skuter odvrgla med trtami na Parencani, med Bertoki in Dekani. Od tam sta voznik in sopotnik pobegnila peš, vendar so ju policisti dohiteli in prijeli. 

Izkazalo se je, da je skuter vozil 20-letni moški, ki je na skuterju vozil 18-letnega moškega. Policisti so skuter zaradi suma, da je predelan, zasegli in odredili izredni tehnični pregled. 

Vozniku in sopotniku so na kraju izdali plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru, ker nista upoštevala ukaza policistov, da se ustavita, poleg tega vozniku sledi obdolžilni predlog za še dodatnih osem kršitev. Skupaj gre za globe v višini 2.240 evrov. 

Policisti PU Koper zadnjih nekaj let ugotavljajo, da vozniki skuterjev storijo veliko kršitev, zato so pričeli z rednimi nadzori. Minuli konec tedna so v poostrenem nadzoru prometa odredili osem izrednih tehničnih pregledov za mopede, za katere je obstajal sum, da so predelani. Izkazalo se je, da so bili sumi utemeljeni. Vsi mopedi so bili zaseženi, zoper kršitelje pa bo uveden postopek. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 13:08 8. Oktober 2020.

    Policista v formi.👍

  • 09:45 8. Oktober 2020.

    no in zaradi takih primorskih kekcov mamo zakon 25 km + registracija..

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.