Skok v pravljico za družine

Foto: Žurnal24 “Odkar so nam drugi vzeli patetiko, komedijo, tragedijo in zdrahe, se moramo dob
Jubilej. Koprsko gledališče bo deseto sezono praznovalo vse leto.
Oglej si celoten članek

“Več kot lep uvod v jubilejno deseto sezono je, da naša igralka dobi nagrado,” pravi Katja Pegan, direktorica koprskega gledališča, in dodaja, da se jezika in značaja slovenske Istre ne da promovirati bolj, kot to počne Saša Pavček v že nagrajenih predstavah Bužec on, bužca jaz, Krčmarica Mirandolina in Gospa ministrica.

Praznovanje desete sezone bodo v gledališču raztegnili na vse leto ter pripravili več srečanj in prireditev, tako z obiskovalci predstav kot režiserji, ki se bodo v pogovorih zvrstili v petih večerih. “Piše se roman o našem igralcu Borisu Cavazzi in dogovori za snemanje filma o gledališču so tudi že v teku,” razkriva Peganova in dodaja, da bo nov član igralske zasedbe postal Igor Štamulak, ki je na pot poklicnega gledališkega igralca stopil prav na koprskem odru.

Nagrajenka
Saša Pavček. Dramska igralka in prvakinja ljubljanske Drame je dobitnica letošnje Kocjančičeve nagrade. S svojimi gledališkimi predstavami je poskrbela za ohranjanje narečnih posebnosti in jezikovnih prvin slovenske Istre, piše v obrazložitvi.

Pravo gledališče za otroke
Pri gledališču so v sedmih sezonah (če od devetih odštejemo eno, v kateri je gledališče doživljalo prenovo, in prvo sezono, v kateri so odigrali le eno predstavo) na oder postavilo 50 premier, od tega kar 20 za otroke. Program za otroke nameravajo nadgraditi ter k abonmajema Mavrična ribica in Sinji kit kot novost dodati Skok v pravljico. To bo delavnica za otroke, starše in stare starše, ki bodo ob pomoči igralcev pripravili in odigrali pravljico. Da bo to res pravo gledališče, bodo na voljo tudi rekviziti in kostumi.

Program
“Med novostmi bi izpostavila dve predstavi: Poslednji termina(l)tor je dramsko besedilo Tamare Matevc in Borisa Kobala, ki bo v njej ob Gojmirju Lešnjaku - Gojcu tudi igral, ter kmečko balado umirajočih štrkov Evgena Carja in režiserja Borisa Cavazze Štorklje umirajo."

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.