Skoraj dve leti po Bratuškovi k papežu tudi Cerar

Foto: EPA
Foto: EPA
Predsednik vlade Miro Cerar bo jutri na uradnem obisku v Vatikanu, kjer ga bo sprejel papež Frančišek. Do obiska prihaja skoraj natanko dve leti potem, ko je svetega očeta obiskala takratna premierka Alenka Bratušek.
Oglej si celoten članek

Obisk premierja Mira Cerarja pri papežu bo v prvi vrsti namenjen poglabljanju ter krepitvi odnosov in dialoga med Slovenijo in Svetim sedežem, pred obiskom pojasnjujejo v kabinetu premierja.

Cerar prihaja k papežu skoraj natanko dve leti po tem, ko je papež Frančišek junija 2013 v avdienco sprejel tedanjo slovensko premierko Alenko Bratušek. Pred Bratuškovo so bili pri papežu tudi nekateri drugi slovenski premieri - Janez Janša, Anton Rop, Andrej Bajuk in Janez Drnovšek.

Pričakovati je, da bo papež s slovenskim premierjem govoril tudi o novem slovenskem zakonu o zakonu o zakonski zvezi in družinskih razmerjih, s katerim istospolni pari dobivajo pravico do sklenitve zakonske zveze in tudi do posvojitve otrok.

Ob obisku premierja v Vatikanu bo Slovenija Vatikanski knjižnici podarila izvod Iconoteche Valvasoriane, faksimila zbirke 7752 grafik, ki jih je zbral Janez Vajkard Valvasor (1641-1693).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 22:14 27. Maj 2015.

    Teli naši politiki imajo toliko grehov, tudi če bi bili vsak dan pri papežu jih ne morejo izpovedat.

  • 15:57 27. Maj 2015.

    Prav zares zanimivo,kako rdeči letajo v Vatikan eden za drugim.Sam še čakam na tamladega Lunatika,da poleti na stroške uboge raje …

  • 12:36 27. Maj 2015.

    slabo poznate ustroj tega sveta, kako delujejo prostozidarji oz v tem primeru Malteški vitezi...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.