Skrivnostne in brez strategije

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Revizija. Računsko sodišče ugotavlja, da sistem protidobav v Sloveniji ni učinkovit.
Oglej si celoten članek

Ministrstvo za obrambo (MO) in vlada pri sistemu protidobav pri nakupih vojaške opreme vodita pomanjkljive evidence, nimata izdelane strategije in ne poznata ne koristi ne stroškov protidobav. Tajna naročila se lahko zaradi zahtev po protidobavah celo podražijo. To v reviziji sistema protidobav od leta 2000 do 2008 ugotavlja računsko sodišče.

Skupna vrednost protidobav na MO je od leta 2000 do danes 533 milijonov evrov. “Realizirane so bile protidobave v višini 68 odstotkov vseh obveznosti. Glavni delež preostalih obveznosti se nanaša na projekt 8 x 8 Patria,” pojasnjujejo na MO.

Patrie: vse bo protidobava
Pri nakupu osemkolesnikov patria so bile pogodbe o protidobavah sklenjene z 20 podjetji. “Protidobave na projektu SKOV 8 x 8 se bodo izvajale v višini sto odstotkov nakupne vrednosti nakupa vozil do konca leta 2017,” pravijo na MO. Do zdaj je bilo realiziranih 29 odstotkov vrednosti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.