Skupaj dobili 38 let in štiri mesece zapora

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Kranjska okrožna sodnica Andrijana Ahačič je osmerico obtoženih iz kriminalistične akcije Očistimo Slovenijo spoznala za krivo neupravičene proizvodnje in prometa z drogami.
Oglej si celoten članek

Na današnjem naroku jim je sodnica izrekla zaporne kazni v višini od pol leta do 12 let, skupaj pa 38 let in štiri meseca zapora. Zagovorniki so že napovedali pritožbo.

Izrekli so se za nedolžne

Po več kot pol leta trajajočem dokaznem postopku je kranjsko okrožno sodišče obtožene, ki jih je policija v obsežni vseslovenski kriminalistični akciji na območju Gorenjske prijela maja lani in ki krivde na predobravnavnem naroku niso priznali, spoznalo za krive več kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in nedovoljenega prometa z drogami. Prodajali naj bi večje količine kokaina, heroina, konoplje in amfetaminov.
 

Prvoobtoženemu 12 let zapora

Sodnica je pri izreku kazni v precejšnji meri sledila predlogom tožilke Nadje Gasser. Najvišje kazni je dosodila tistim, ki naj bi delovali v organizirani kriminalni združbi, in sicer prvoobtoženemu, 29-letnemu Senadu Pavlekoviću, 12 let, 32-letnemu Darku Paleviću pet let, 32-letnemu Bojanu Rodiću štiri leta, 33-letnemu Zoranu Matoviću šest let ter 31-letnemu Milanu Rikanoviću sedem let in dva mesec zapora. Ti do pravnomočnosti sodbe tudi ostajajo v priporu, v katerem so že od maja lani.

Enemu pripor

Za 48-letnega Radeta Bubanjo, 30-letnega Darka Radonjića in 28-letnega Jasmina Džafića pa je sodnica izrekla dve leti, eno leto in osem mesecev oziroma šest mesecev zapora. Zoper Bubonjo je danes odredila tudi pripor zaradi begosumnosti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 22:19 14. Oktober 2013.

    Ćelavi. Verjetno majhni dilerčki, da si jih je sodnica upala obsoditi.

  • 16:52 14. Oktober 2013.

    Bogato sami slovenci.

  • 07:58 14. Oktober 2013.

    zakaj nobnen ne odgovarja za drogo v Kočevju?? Zato ker to vodijo cigani='??

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.