Skupaj v akcijo proti vladama

Foto: Žurnal24
"Srečanje je posvečeno 1. maju, po vsebini pa delavcem migrantom," pravi Semolič. V petek tradicionalno srečanje predstavnikov slovenskih in hrvaških sindikatov.
Oglej si celoten članek

V petek se bo na mejnem prehodu Obrežje odvilo tradicionalno srečanje delegacij Zveze svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) in Zveze samostojnih sindikatov Hrvaške. ''Srečanje ima simbolno naravo,  gre za prijateljsko sodelovanje in prizadevanje za delavske pravice na obeh straneh meje,'' pravi predsednik ZSSS Dušan Semolič.

Za ratifikacijo konvencije
Podpisali bodo sporazum o pravicah delavcev migrantov. Sporazum določa skupne aktivnosti, ki bodo okrepile pravice Slovencev, ki hodijo delat na Hrvaško, in Hrvatov, ki delajo v Sloveniji. Že na lanskem srečanju so podpisali izjavo o pomoči delavcem migrantom, sporazum pa je nadgradnja te izjave.

''Zavzeli se bomo, da bomo šli v skupno akcijo proti vladama, da bi prišlo do ratifikacije in podpisa konvencije Združenih narodov o pravicah delavcev migrantov in njihovih družin. Konvencije do zdaj ni ratificirala niti Slovenija, niti Hrvaška. Dogovorili se bomo tudi za brezplačno pravno pomoč članom sindikata, ko bodo potrebovali pomoč v Sloveniji ali na Hrvaškem,''
pravi Semolič.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.