Skupna ugotovitev - manjka denarja

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Vladna ekipa je sinoči na nenapovedanem delovnem posvetu razpravljala o prioritetah posameznih resorjev. Skupna ugotovitev je - potrebovali bi več denarja.
Oglej si celoten članek

Po posvetu so bili novi ministri skopi z izjavami, je pa minister za javno upravo Boris Koprivnikar povedal, da se vsi resorji soočajo s potrebo po dodatnih sredstvih, a da bodo morali rešitve poiskati v okviru danih. Zlasti o javnih financah utegnejo na kolegiju danes razpravljati koalicijski partnerji.

Na sinočnjem posvetu sicer niso razpravljali o morebitni potrebi po rebalansu proračuna. Cerar je v minulih dneh že spomnil, da jih čaka ta odločitev, poleg tega takojšnje delo na pripravi osnutka proračuna za leto 2015, so pa tudi izzivi na drugih področjih, "kjer ni časa in je treba takoj stopiti v akcijo". Rokave bo med drugim treba zavihati pri pogajanjih z javnim sektorjem.

Cerar je že poudaril, da smo v Sloveniji res soočeni z nekaterimi ugodnimi ekonomskimi kazalci, vendar smo še vedno v krizi. Med drugim imamo proračunski in strukturni primanjkljaj ter visok javni dolg. Ocenil je tudi, da bo javnofinančni položaj terjal tudi nekatere težke ukrepe.

Novi predsednik vlade je tudi poudaril, da bo vlada takoj pristopila k delu, njene naloge pa bodo posvečene zlasti javnim financam.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • 13:26 22. September 2014.

    Bravo,bravo pravi geniji.Kako je mogoče da manjka denar??Pa saj je naša Alenčica<br />poskrbela za svoje ovčice.Ojoj,a morda zaradi tega beži …

  • 11:10 22. September 2014.

    kaj ko bi na to sejo poklicali na zagovor tudi i "cvirntrajbarco" !!!!!!!!<br />bi jih prepričala, da so državne finance …

  • mph
    11:07 22. September 2014.

    Kakšen javni sektor spet, naj raje ustvarjajo denar, kot pa, da nesmiselnim varčevanjem dodatno uničujejo državo. Bolj vse študije kažejo …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.