Skupne deponije še ni

Foto: Žurnal24 Krajani Dvorov so prejšnji teden sprejeli sklep o takojšnjem zaprtju deponije na
Župani osmih južnoprimorskih občin so danes razpravljali o skupni regijski deponiji, a so se razšli brez dogovora.
Oglej si celoten članek

Župani osmih južnoprimorskih občin, člani konzorcija Gojup (Gospodarjenje z odpadki južnoprimorske regije), so se danes sestali v Hrpeljah in iskali nove rešitve o možnosti skupnega regijskega odlagališča.

Župani so se razšli brez odločitve, nova priložnost pa naj bi bila septembra, ko naj bi sprejeli končno odločitev glede skupnega odlagališča.

Sestanek Gojupa je spodbudil plebiscitarni zbor krajanov Dvorov pri Kopru, ki so ostro nasprotovali nameri koprskega župana Borisa Popoviča, da na sedanjem odlagališču postavi regijsko deponijo. Prav tako so ostro nasprotovali podaljšanju odlaganja smeti na sedanji deponiji v Dvorih in sprejeli sklep o takojšnjem zaprtju deponije. Sicer pa dolgoročne rešitve za odlaganje odpadkov nimajo niti v preostalih občinah južnoprimorske regije.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.