Šla je le na tek, dobila avtomobil

Foto: Žurnal24 (Foto: DM/ Facebook)
DM tek za ženske. Večina žensk je "le" tekla- ena srečnica pa se je danes odpeljala domov z novim avtomobilom. Najbolj pa jo veseli, da je "lahko z nasmeškom in polna energije pritekla v cilj".
Oglej si celoten članek

6. dm tek za ženske si bodo organizatorji zapomnili po rekordnem številu prijavljenih tekačic (8.600). Nastopilo jih je sicer manj, saj so se očitno nekatere ustrašile morebitnega slabega vremena. "Številčnost udeležbe je tako podrla rekord in postavila dm tek v vrh tekaških prireditev v Sloveniji," so sporočili organizatorji.

Več o današnjem DM teku si preberite v članku Tivoli preplavile "rdeče" ženske. Fotografije si lahko ogledate na tej povezavi.
Podrobnejša reportaža z dogodka sledi v ponedeljkovi tiskani izdaji Žurnala24, fotografije vseh udeleženk pa bomo objavili na naši spletni strani v naslednjih dneh.

"Sprva sploh nisem verjela"
Če je organizatorje navdušila rekordna udeležba, pa si bo ena od udeleženk, 21-letna Irena Dokl, dogodek zapomnila (tudi) iz drugega razloga. Primož Kozmos je namreč izžrebal njeno ime v žrebu za Seat Ibizo. 21-letnica iz Ihana je tako prejela avtomobil v trajno last.

"Ko sem slišala svojo številko, sprva nisem verjela, da je res- potrebovala sem potrditev s strani sotekmovalk. Pa vendar, vsakemu se kdaj nasmehne sreča. Res sem vesela nagrade," nam je dejala udeleženka 10-kilometrskega teka, ki se je te prireditve udeležila prvič. "Zelo sem zadovoljna s samim namenom teka, z organizacijo ter z izbrano progo. Vreme je bilo kot naročeno, vzdušje na teku odlično, toliko nasmejanih obrazov že dolgo nisem videla na enem mestu."

Z nasmeškom v cilj
Na vprašanje, kaj ji je bilo najbolj všeč, je odgovorila: "Da sem lahko z nasmeškom in polna energije pritekla v cilj, kjer sem se pridružila še večim utrujenim, a zadovoljnim tekačicam."

Medtem že kuje načrte za prvi izlet z novo pridobitvijo. Do zdaj si je namreč avto delila s sestro Uršo in bratom Petrom, sicer članom slovenske biatlonske reprezentance. "Mislim, da moram najprej odpeljati prijateljico Ano, s katero sva skupaj tekli, na kakšen krajši izlet," že veselo razmišlja o prvi vožnji.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.