Šla na obisk v bolnišnico, zdaj ji grozi zaporna kazen

Foto: Saša Despot klinični Foto: Saša Despot klinični Foto: Saša Despot klinični
Ljubljanski klinični center poroča o zlorabi potrdila PCT.
Oglej si celoten članek

Varnostna služba v ljubljanskem kliničnem centru je odkrila gospo, ki je na obisk k sestri prihajala s potrdilom PCT, ki ni bilo njeno. 

"Med vikendom je na obisk k sestri prihajala gospa s ponarejenim potrdilom. Varnostna služba jo je presegla in preverila. Imela je potrdilo druge osebe, zato so jo zadržali. Obravnavo prevzema policija. Opozarjamo: za kršitev je zagrožena zaporna kazen," so zapisali na tviterju. 

Kaznivo dejanje ponarejanja listin stori, kdor ponaredi listino ali spremeni pravo listino, zato da bi se taka listina uporabila kot prava, ali kdor ponarejeno ali spremenjeno listino uporabi kot pravo. Ker v konkretnem primeru listina ni bila spremenjena, je vprašanje, ali gre za to kaznivo dejanje, ki se kaznuje z zaporom do dveh let. Je pa kazniv že poskus, torej tudi če prevara ne uspe. 

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 66

  • 09:35 9. November 2021.

    lluckyss,,,tisi res potreben posebne obravnave v Begnah četi slučajno nepostavijo dijagnoze sledi leskova žavba ki vsakemu pomaga.

  • 08:46 9. November 2021.

    Čisto pravilno, red mora biti.

  • 08:32 9. November 2021.

    S tem je predvsem ogrožala svojo sestro. Ne zanima kako bi se počutila če bi že tako bolno sestro okužila …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.