Slab milijon cenilcu

Foto: Žurnal24 CPL je za 7,4 milijona evrov kupilo zemljišče v trgovskem središču na Rudniku.To
Nepremičninski posli. O največjih v času Jankovića le dva sodna cenilca.
Oglej si celoten članek

Mestna občina Ljubljana (MOL) je od začetka županovanja Zorana Jankovića do maja 2011 podjetju Imobing, prek katerega je cenitve nepremičnin v MOL opravil Srečko Veselič, plačala več kot 960 tisoč evrov. Ta je opravil tudi cenitev zemljišča zadnjega velikega posla, ko je občina Cestnemu podjetju Ljubljana (CPL) prodala zemljišče v trgovskem centru Rudnik za slabega 7,4 milijona evrov. Tako je v odgovoru na svetniško vprašanje Anžeta Logarja iz SDS odgovorila Simona Remih, načelnica oddelka za ravnanje z nepremičninami MOL.

Veselič brez komentarja
Veselič včeraj ni želel odgovarjati na naša vprašanja, v petih letih pa je opravil deset cenitev zemljišč, ki so bila vredna vsaj dva milijona evrov in za prodajo katerih je občina potrebovala soglasje mestnega sveta. Občina je z zemljišči, ki jih je ocenil Veselič, zaslužila 84 milijonov evrov.

84milijonov evrov je MOL v zadnjih petih letih zaslužila z zemljišči, ki jih je ocenil Veselič. Ta je sodeloval pri zadnjih šestih največjih poslih.

Tudi od velikosti in vrednosti zemljišča pa je odvisno njihovo plačilo, je povedal eden od cenilcev Rajko Srednik. Dodal je, da jih občina izbere glede na ponudbe, ki jih oddajo. Tudi sam je za MOL v zadnjih petih letih ocenil pet zemljišč, vrednih več kot dva milijona evrov. Z njimi je MOL proračun napolnila s 35 milijoni evrov. Veselič in Srednik sta bila pravzaprav edina cenilca, ki sta med županovanjem Jankovića vrednost zemljišč ocenjevala na več kot dva milijona evrov.

Remihova je dodala, da je bilo v zadnjih petih letih opravljenih še 32 cenitev zemljišč z vrednostjo nad 500 tisoč evrov, od tega jih je Veselič opravil deset, preostale pa drugi cenilci. Kateri, Remihova ni napisala, njen odgovor pa pričakujemo 
v kratkem.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.