Slaba novica za voznike, bencin dražji

Foto: Reuters bencin, dizel, bencinska črpalka, bencin Foto: Boštjan Tacol tzfinancnapriloga 11.09.2007, bencin, nalivanje bencina, euro super 95, crpalka,
Ceni neosvinčenega 95-oktanskega bencina in dizelskega goriva, sta se opolnoči zvišali.
Oglej si celoten članek

Liter 95-oktanskega bencina se je podražil za 1,9 centa na 1,299 evra, dizla pa za 0,7 centa na 1,232 evra, je razvidno s spletne strani OMV Slovenija.

Naftni trgovci cene 100-oktanskega bencina in kurilnega olja ter 95-oktanskega bencina in dizelskega goriva na bencinskih servisih ob avtocestah in hitrih cestah določajo sami. Drugod po državi so cene 95-oktanskega bencina in dizla regulirane.

Uredba, ki določa mehanizem oblikovanja cen določenih naftnih derivatov, sestavine, ki jih morajo upoštevati podjetja, ki se ukvarjajo z dejavnostjo prodaje teh naftnih derivatov, in merila, po katerih se morajo oblikovati cene ali njihove sestavine, velja še do konca tega meseca.

Gospodarsko ministrstvo si prizadeva za popolno liberalizacijo cen naftnih derivatov. A vlada naj bi uredbo, po kateri bo naprej veljal obstoječi sistem nadzora cen pogonskih goriv, po pisanju današnjega Dela podaljšala še do konca septembra.

Foto: Boštjan Tacol tzfinancnapriloga 11.09.2007, bencin, nalivanje bencina, euro super 95, crpalka,

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 13

  • 13:50 27. Marec 2018.

    Pa da se vam ljubi toliko pisati o enem evru na kesl bencina,so pa ja menda še bolj pomembne teme.Enkrat …

  • 13:33 27. Marec 2018.

    Bižajo se volitve, denar je potrebno najti, pa še referendum, to stane in ni poceni.

  • 12:52 27. Marec 2018.

    Klagenfurt 1.109 eur,dizel.Vsaj dvakrat mesečno športamo po Avstriji.Ko tankaš imaš potne stroške gratis.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.