Slabih 30 tisoč ljudi lahko pričakuje nakazilo

Foto: Profimedia
V sredo bo izplačan dodatek za veliko družino
Oglej si celoten članek

Dodatek za veliko družino bo prejelo 29.877 družin. Za ta namen bo izplačano skupno 13,1 milijona evrov.

Dodatek za družino s tremi otroki znaša 424,30 evra, za družino s štirimi ali več otroki 515,60 evra. Izplačan bo v enem znesku. Višina dodatka je bila usklajena z rastjo cen življenjskih potrebščin.

Ob tem pa na ministrstvu poudarjajo, da bodo družine s tremi otroki prejele 424,30 evra, družine s štirimi ali več otroki pa 515,60 evra, ne glede na to, kakšen znesek je izpisan na odločbi za leto 2022. Na nekaterih odločbah, ki so jih dobili upravičenci konec marca oziroma v začetku aprila, so bili zapisani še neusklajeni zneski. 

Dodatek za veliko družino je letni prejemek, ki je namenjen družinam s tremi ali več otroki. Pravico do dodatka ima eden od staršev, pod pogojem, da ima eden od staršev in otroci skupno stalno ali začasno prebivališče v Sloveniji. Dodatek center za socialno delo določi po uradni dolžnosti, kar pomeni, da ni treba vlagati posebne vloge. 

V tem tednu lahko državljani pričakujejo še eno izredno izplačilo. Danes je ZPIZ uživalcem pokojnin in nadomestil iz invalidskega zavarovanja, katerih prejemek je za lanski december znašal 1000 evrov ali manj, ter upravičencem do nadomestila za invalidnost za mesec december lani, nakazal solidarnostni dodatek za odpravo posledic energetske revščine v višini 150 evrov.

Še eno izredno izplačilo sledi v četrtek, in sicer solidarnostni dodatek za odpravo posledic energetske revščine.

dezurni@styria-media.si

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 19:39 12. April 2022.

    Vsak ki se odloči za več kot 3 otroke se mora zavedati da jih mora biti sposoben preživljati. jaz tem …

  • 15:33 12. April 2022.

    Nekdo je že danes bogatejši za 44.000 evrov ?Nekdo je od začetka leta do minulega vikenda iz skladiščnih prostorov v …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.