Slavčeva Julija ni poginila

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Genetske analize pokazale, da v Italiji najdena mrtva volkulja ni bila Julija.
Oglej si celoten članek

Julija je partnerica slovenskega volka Slavca, ki je spomladi migriral v Italijo. Ker so volkuljo našli mrtvo v bližini parka Lessinia v Italiji, ki je blizu Slavčevega teritorija, so domnevali, da bi lahko šlo za Julijo.

Iz Skupine SloWolf so sporočili, da so dodatne genetske analize nedvomno pokazale, da zagotovo ni šlo za Julijo. Je pa tudi ta mlada volkulja izvirala iz Italije, iz apeninsko-zahodno alpske populacije, enako kot Julija.

Mladiči bi se lahko skotili aprila

"Tako sta Slavc in Julija verjetno še vedno skupaj, in če bosta preživela nadaljnjih nekaj mesecev, bi lahko bili aprila skoteni prvi mladiči," so zapisali pri SloWolfu.

Slavcu s pomočjo telemetrije ne sledijo več od konca avgusta, saj mu je takrat odpadla ovratnica. Italijanski raziskovalci so ob zadnjem snegu na Slavčevem teritoriju našli sledi enega ali dveh volkov. Ali gre za Slavca in Julijo, bo pokazala analiza iztrebka.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 13:24 15. November 2012.

    Naj živita ženin in nevesta: SLAVC IN JULIJA !! Madonca, če bi tako vneto iskali ljudi, ki so izginili, ne …

  • 12:44 15. November 2012.

    Če bi izgubljenim ljudem tako zvesto sledili, bi morda tudi kakšnega več našli.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.