Slovenci imamo radi gostilne

Foto: Žurnal24 (Foto: iStockphoto)
Kar 82 odstotkov Slovencev je v zadnjih 12 mesecih obiskalo gostilno, 70 odstotkov pa jih je obiskalo restavracijo.
Oglej si celoten članek

V zadnjih 12 mesecih je gostilne obiskalo 82 odstotkov slovenske populacije v starosti od 15 do 75 let, ugotovitve Mediane povzemajo Moje finance. Takih, ki gostilne obiskujejo vsaj enkrat na teden, je 24 odstotkov. Vsaj enkrat na mesec v gostilne zaide 34 odstotkov prebivalcev Slovenije, manj kot enkrat na mesec pa vanje zaide 42 odstotkov anketirancev.

Manj, a še vedno veliko Slovencev pa obiskuje restavracije. Takih je 70 odstotkov slovenske populacije. Manj obiskane pa so restavracije s hitro prehrano, v katere zaide 40 odstotkov Slovencev, in kavarne (51 odstotkov). Nočni klubi so po drugi strani očitno všeč le manjšemu delu slovenskega prebivalstva, saj jih je v zadnjem letu obiskalo le 20 odstotkov prebivalk in prebivalcev Slovenije.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.