Slovenci kupujemo na zalogo

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
V ponedeljek se začnejo zimske razprodaje tekstila in obutve, ki so zelo dobro obiskane. Slovenci kupujemo za več sezon.
Oglej si celoten članek

Prvi ponedeljek v januarju predstavlja začetek zimskih razprodaj tekstila in obutve. "Potrošniki sezonske razprodaje pričakujejo, čar razprodaj pa je še vedno v ugodnostih - višjih popustih, predvsem na blagu, ki predstavlja dražje izdelke zimske sezone, ki jih potrošniki kupujejo tudi na 'zalogo," dobro obiskanost zimskih razprodaj pojasnjujejo na Trgovinski zbornici Slovenije (TZS).

Med znižanimi izdelki bodo tako smučarska obutev, smučarske bunde in kombinezoni ter drugi z zimsko sezono povezani artikli. Potrošniki na razprodajah posegajo predvsem po bolj kvalitetnem blagu, ki je namenjeno za več sezon. 

Pričakovati je, da bodo izdelki znižani med 30 in 60 odstotki. Na TZS menijo, da bo "veliko izdelkov predvsem višjega cenovnega razreda oziroma izdelkov priznanih blagovnih znamk ter modnih kosov oblačil in obutve znižanih tudi do 50 oziroma 60 odstotkov"

Preden kupite, pomerite

Blago, ki je na razprodaji, mora biti označeno s ceno pred znižanjem in z znižano ceno ter ne sme imeti nobenih napak. V primeru uveljavljanja stvarne napake na izdelku imajo potrošniki enake pravice kot v času, ko ni razprodaj. Pozorni pa morajo biti na razliko med vračilom izdelka zaradi stvarne napake in vračilom v primeru, da si premislijo ali da jim izdelek ni prav. Vračila izdelkov, ki nimajo stvarne napake so sicer mogoča, vendar so stvar poslovne odločitve posameznega trgovca, opozarjajo na TZS.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 12:19 4. Januar 2015.

    Naslov je zavajujoč <br />moje osebne iskušnje so da na teh razprodajah ni niti ene stvari kvalitetne ... stran vržen …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.