Slovenci se razumemo s sosedi

Foto: Žurnal24 Slovenci smo po izsledkih zadnje raziskave v dobrih sosedskih odnosih. (Foto: Sh
Slovenci smo po izsledkih zadnje raziskave sodeč v dobrih sosedskih odnosih. 60 odstotkov se jih še nikoli ni sprlo s sosedom, če pa je že prišlo do kreganja, je bil glavni vzrok obrekovanje.
Oglej si celoten članek

V obširni raziskavi, ki je bila izvedena prek internetnega panela Marketagent.com, je sodelovalo 523 aktivnih uporabnikov interneta, starih med 20 in 59 let. Rezultati so pokazali, da se večina Slovencev dobro oziroma zelo dobro razume s svojimi sosedi.

Skoraj 60 odstotkov Slovencev se še nikoli ni sporeklo s sosedom. V prid dobrim sosedskim odnosom govori tudi podatek, da kar 58 odstotkov svoje sosede pozna po imenu, 38 odstotkov pa jih pozna delno. Pričakovano so rezultati pokazali, da prebivalci manjših krajev s svojimi sosedi preživljajo veliko več časa kot tisti, ki živijo v mestih. Najpogostejši način preživljanja časa s sosedi je piknik oziroma kuhanje. Tovrstnega druženja se poslužuje 58 odstotkov vprašanih. 53 odstotkov se jih druži ob obisku lokala ali restavracije, 40 odstotkov pa ob skupnih aktivnostih z otroki.

Jabolko spora ponavadi obrekovanje
Zanimiv je podatek, da se je 40 odstotkov anketiranih s svojimi sosedi že večkrat sporeklo. Podatki kažejo, da je v manjših krajih več sporov kot v večjih mestih. 38 odstotkov Ljubljančanov pravi, da se je že sprlo s svojimi sosedi, v krajih z manj kot 500 prebivalci pa je se je odstotek prebivalcev, ki so se že sprli s svojim sosedom, ustavil pri 52. Najpogostejši razlog za spore med sosedi so govorice oziroma obrekovanja, sledi povzročanje hrupa, zanemarljivi pa niso niti spori glede meje ali ograje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.