Slovenci si ne znamo pravilno umivati zob

Foto: Philips Philips sonicare zobna ščetka Foto: Philips Philips sonicare zobna ščetka Foto: Philips Philips sonicare zobna ščetka Foto: Philips Philips sonicare zobna ščetka Foto: Philips Philips sonicare zobna ščetka Foto: Philips Philips sonicare zobna ščetka
Se tudi vi zdrznete ob besedi zobozdravnik in vam v ušesih že odzvanja zvok brnečega svedra? Če vas povprašamo po vaši redni ustni higieni, bi jo uvrstili med rutinska opravila? Potem je skrajni čas, spremenite svoj način sčetkanja zob!
Oglej si celoten članek

Največ za zdravje ustne votline lahko namreč naredimo prav sami, letni redni obisk zobozdravnika pa tako postane neboleč in presenetljivo hiter.

98 % Slovencev s paradontalno boleznijo

Zdravje ustne votline med Slovenci je zaskrbljujoče. Kar 98 % nas ima bolj ali manj razvito obliko paradontalne bolezni, bolezni dlesni – predvsem zato, ker si zob ne znamo umivati pravilno. Kot prvi alarmantni znak običajno prepoznamo šele krvavitev, čeprav bolezen naznanjajo že obzobni žepki in vnete dlesni. Če ne ukrepamo pravi čas, se lahko pojavijo hujše oblike. Najbolj zaskrbljujoče pri tem je, da se nas večina sploh ne zaveda, da gre tudi pri nas že za znake bolezni. Morda še poznate odraslega brez plomb? Že ena sama je namreč znak, da si zob ne umivamo dovolj natančno in skrbno. Naj nam bodo plombe opomnik, kje ne ščetkamo dovolj temeljito in da je čas, da spremenimo način čiščenja zob.

Največ za zdrave zobe lahko naredimo sami

Zakaj je zdravje zob tako zelo pomembno? Stanje ustne votline ne vpliva samo na zobe in posledično kakovost življenja z ali brez bolečin, ampak tudi na naše vsesplošno zdravje. Največ za to lahko naredimo že sami. Kako? S pravilnim in temeljitim rednim ščetkanjem zob.

Prvi korak je izbira pravih pripomočkov za čiščenje, ki mu dodamo še vestno skrb za pravilno umivanje zob. Naj nam ščetkanje ne postane le še eno rutinsko opravilo, ampak si zanj vzemimo čas, posvetimo mu popolno pozornost in temeljito poščetkajmo vse površine zob, tudi medzobne ploskve. S tem si bomo na dolgi rok prihranili tako marsikateri zob in bolečino, kot denarce za zobozdravstvene storitve.

Sonična tehnologija – najučinkovitejša v skrbi za zdravje ustne votline

Izbira prave zobne ščetke je na poti do zdravih zob in dlesni ključna. Poleg klasičnih 'analognih' zobnih ščetk imamo na voljo tudi električne, med katerimi za najbolj učinkovite veljajo tiste s sonično tehnologijo.

Izrazita prednost sonične tehnologije, ki so jo razvili v laboratorijih Philipsa, je v dinamičnem fluidnem delovanju, ki ustno votlino očisti tudi na težje dostopnih mestih. Ščetka z 31.000 vibracijami na minuto zobno pasto spreminja v s kisikom bogato peno in jo z močnim tokom usmerja v prostore med in za zobmi ter robove dlesni, kjer se navadno nahaja največ bakterij, ki povzročajo obolenja. S tem je kar do 7-krat bolj učinkovita kot klasična zobna ščetka. Nič čudnega, ko pomislite, kolikokrat v minuti vam uspe 'zavibrirati' s klasično ščetko ...

 Philipsove električne ščetke zaradi dokazane učinkovitosti pri skrbi za zobe in dlesni priporoča tudi največ zobnih strokovnjakov po vsem svetu.

Zdrav nasmeh – zrcalo samozavesti in del osebnega sloga

Ob ščetkanju z električnimi zobnimi ščetkami Philips Sonicare ne bomo več skrivali svojega nasmeha. Postal bo naš vsakodnevni spremljevalec. Z njim bomo sijali in se počutili odlično. Postal bo naš osebni slog.

Električne zobne ščetke Philips Sonicare DiamondClean nam omogočajo, da smo tudi med umivanjem zobto, kar smo. Izbiramo namreč lahko med štirimi barvami: bela, črna, vijolična in roza, ki so tako čudovite, da jih bomo z veseljem postavili na središčno mesto v kopalnici.

Zobna ščetka z nami na poti

Linijo zobnih ščetk Sonicare DiamondClean odlikuje tudi ličen in praktičen potovalni etui za na pot. Tudi polnjenje je povsem preprosto. Kadar smo doma, jo polnimo v inovativnem elegantnem kozarčku, na poti pa jo lahko v etuiju napolnimo kar preko USB-priključka na računalniku ali klasično preko vtičnice. Vendar to verjetno ne bo potrebno, saj baterija ščetke pri redni rabi zdrži do tri tedne.

Več informacij o Philipsovi električni zobni ščetki Sonicare DiamondClean najdete na tej spletni strani ali na Facebook strani Philips.

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.