Slovenci ustavili hrvaškega ribiča

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Slovenski policisti so danes v slovenskih vodah ustavili hrvaškega ribiča, ker je ta ribarili v slovenskih vodah. PU Koper: Ribič je ribaril brez ustreznega dovoljenja.
Oglej si celoten članek

Policija je tako ustavila hrvaškega ribiča Maurizija Ossicha in od njega zahtevala osebne dokumente, saj je, kot je poročal HRT, ribaril v slovenskih vodah.

Proti ribiški ladji je odplula tudi hrvaška pomorska policija, a ko so ti prišli na kraj dogodka, tam slovenskih policistov ni bilo več.

PU Koper: ribaril brez ustreznega dovoljenja

Kot so za zurnal24.si povedali na PU Koper, je patrulja postaje pomorske policije Koper danes ob 7.35 med izvajanjem rednih nalog na morju v teritorialnih vodah Republike Slovenije opazila več signalov, s katerimi ribiči označujejo postavljene ribiške mreže.

Na dveh signalih je bila oznaka plovila, registriranega na Hrvaškem, ostali pa so bili brez oznak.

V istem času pa so policisti izven Piranskega zaliva, med rtom Madona in rtom Savudrija opazili hrvaško ribiško plovilo, s katerega so ribiči v morje polagali ribiške mreže in jih označevali s podobnimi signali, kot so bili najdeni.

"Policisti so odpluli do hrvaškega ribiškega plovila ter lastnika plovila opozorili zaradi izvajanja gospodarskega ribolova brez ustreznega dovoljenja. O izvajanju ribolova s strani hrvaških ribičev je bil obveščen ribiški inšpektor," so še zapisali na PU Koper.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • dd
    10:34 13. Marec 2012.

    Hrvati so bili pridni le do takrat, ko so čakali na zeleno luč za vstop v evropsko unijo. Kateri slovenci …

  • 18:00 12. Marec 2012.

    Komaj je Janša v sedlu, že so spet problemi.

  • 16:15 12. Marec 2012.

    ...a se pripravljajo kakšne volitve??

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.