Slovenec preplezal najtežjo smer na svetu

Foto: Youtube
Foto: Youtube
Slovenec Jernej Kruder je preplezal menda najtežjo smer na svetu.
Oglej si celoten članek

Es Pontan, skalnati obok na obali Majorke, je po treh letih poskusov leta 2006 prvič preplezal Chris Sharma, odtlej ja to ni uspelo nobenemu plezalcu. Deset let kasneje je smer, ki jo neuradno ocenjujejo z 9b, preplezal Slovenec Jernej Kruder. Uspelo mu je oktobra po "samo" 39 poskusih, včeraj pa so objavili posnetek plezanja. 

"Če je na svetu 200 ljudi, ki lahko splezajo smer 9a, bi jih morda deset lahko splezalo Es Pontan, zato ga je nemogoče rangirati. Velik faktor je tudi strah," je dejal Kruder. Ob neuspešnem poskusu plezalec namreč pade v morje. 

 

dezurni@zurnal24.si 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.