Slovenec začenja napad na Korejo

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 marin medak Foto: Žurnal24 popotnik kajakaš Marin Medak Fiesa 2010 preveslal slovensko obalo Foto: Žurnal24 (Foto: Matej Podgoršek) Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 popotnik kajakaš Marin Medak Fiesa 2010 preveslal slovensko obalo Foto: Žurnal24 popotnik kajakaš Marin Medak Fiesa 2010 preveslal slovensko obalo Foto: Žurnal24 popotnik kajakaš Marin Medak Fiesa 2010 preveslal slovensko obalo Foto: Žurnal24 popotnik kajakaš Marin Medak Fiesa 2010 preveslal slovensko obalo
Slovenski kajakaš bo veslal okoli Južne Koreje. Marin Medak s 1.200 kilometrov dolgim podvigom začenja v petek, za vso pot pa bo potreboval približno štiri tedne.
Oglej si celoten članek

Marin Medak, o katerem smo pisali že pred časom, ima v načrtu zahteven podvig. Z angleškim prijateljem Simonom Osbournom bosta poskušala preveslati obalo Južne Koreje.

Z veslanjem bosta začela v petek, čaka pa ju 1.200 kilometrov dolga pot. Danes sta po nekaj zapletih srečno prispela v Heathrow.

"Upala sva, da bova prišla z manj kot 46 kilogrami (v dveh kosih) in 10 kilogrami ročne prtljage, a sva na koncu pristala na 26 ter 27 kilogramih  in 10 kilogramih ročne prtljage. Na letališču si bova nadela najbolj šarmantne nasmehe in poskusila očarati dekle za pultom," je v šali med odhodom zapisal Marin.

Presenetil ju je pozitiven odziv korejskih kajakašev. Kot Marin piše na svojem blogu, so ju "v zadnjih dveh dneh zasuli s ponudbami za pomoč pri pripravi potovanja, urejanju transporta in drugih malenkosti, ki jih bova morala še urediti pred izplutjem. Pred meseci nisva mogla dobiti niti enega kontakta od lokalnih športnikov, v zadnjih dneh pa se vse kar odpira. Še enkrat se je potrdila tista neverjetna predpostavka, da ni treba skrbeti, se bo že samo uredilo."

V Seul bosta priletela jutri ob 9.20 po lokalnem času. Marinov podvig bomo spremljali tudi v naslednjih dneh.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.