Slovenija edina EU država kamor Ryanair ne leti

Foto: Žurnal24 main
Foto: Žurnal24 main
V tem tednu je največji evropski nizkocenovni prevoznik naznanil, da bodo od septembra nudili tudi lete tudi v Luksemburg ... Torej poslujejo že v vseh članicah Evropske unije razen ene... Slovenije.
Oglej si celoten članek

"Ryanair z veseljem sporoča, da so nizkocenovni prevozi prispeli v Luksemburgu, že 33. državo, kjer poslujemo," so sporočili v četrtek in navedli, da bodo z linijami do letališča London Stansted in Porta, ki ju bodo uvedli septembra, tudi v Luksemburg letno pripeljali 200.000 strank.

Drugemu največjemu letalskemu prevozniku v Evropi, ki se hvali z več kot 200 destinacijami, pa v izboru 28 držav članic Evropske unije zdaj manjka le še Slovenija.

Ryanair po slabem letu iz Slovenije

Ryanair je bil na našem trgu sicer že prisoten slabo leto, ko je iz mariborskega letaišča nudil prevoze v London. Konec marca 2008 so se nato umaknili, saj linija naj ne bi prinašala zadostnega dobička. Zahteve irske letalske družbe pa naj bi bile za Aerodrom Maribor klju pomoči Mestne občine Maribor, Slovenske turistične organizacije in ministrstva za gospodarstvo nesprejemljive.

O tem, da bo nizkocenovni prevoznik zdaj zdaj prišel nazaj v Slovenijo, se je nato govorilo še večkrat. Pogovore o tem so leta 2011 potrdili tudi na Aerodromu Ljubljana. Ryanair je v skladu s svojo navado zahteval nižje pristojbine in posel je padel v vodo.

"Ne storite tega, kar so v Sloveniji, Gruziji in Grčiji"

Pri Ryanairu zaenkrat ne odgovarjajo, ali razmišljajo o vrnitvi v Slovenijo. A besede šefa trženja Davida O'Briena za ukrajinski Forbes ne kažejo nič dobrega. O'Briena je namreč Ukrajino posvaril naj nikar ne storijo tega, kar so storili v Sloveniji, Gruziji in Grčiji, ko so države prodale letališča "monopolnistom". Ob tem je navajal, da takšni lastniki pogosto poberejo dobiček in ga usmerijo v domače baze, tamkajšnje prebivalce pa pustijo z manjkom letov in dragimi kartami.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.