"Slovenija kot Grčija"

Foto: Žurnal24 Slovenija se je kot primer države v dolžniški krizi znašla v nemškem časopisu. (
Handelsblatt. Vodilni nemški poslovni časopis svari, da bi kriza lahko pokopala tudi Slovenijo.
Oglej si celoten članek

“Je Slovenija naslednja Grčija?” To se sprašuje novinar v naslovu članka v vodilnem nemškem poslovnem časopisu Handelsblatt. V sredo objavljeni članek navaja izjavo Marka Kranjca, da si lahko Slovenija, če bo šlo tako naprej, deli usodo Grčije ali Irske. Ugotavlja, da se je zadolženost Slovenije v enem letu z 38 odstotkov BDP lani povečala na 42,5 odstotka BDP.

Omenja tudi nedavno dokapitalizacijo NLB v višini 250 milijonov evrov, ne izpusti pa niti referendumske zavrnitve pokojninske reforme. Novinar omeni še Telekom Slovenije, ki da bi ga vlada lahko prodala in tako znižala dolg, a da tega ne namerava storiti. Novinar sklene, da je Slovenija naslednja kandidatka za problematično državo Evropske unije.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.