Slovenija med rekorderji

Foto: Dejan Mijović
Foto: Dejan Mijović
Kar 70 odstotkov mladih je obsojenih na katero od fleksibilnih vrst zaposlitve, kar po besedah Kresalove vodi v neizbežen “beg možganov” v tujino.
Oglej si celoten članek

"Slovenija je glede števila prekernih (začasnih, negotovih) zaposlitev poleg Španije, Nizozemske, Portugalske in Poljske v samem evropskem vrhu. Pri deležu teh zaposlitev med mladimi pa je na prvem mestu,” pravi Barbara Kresal, soorganizatorka kongresa Dnevi delovnega prava in socialne varnosti, ki te dni poteka v Portorožu.

Kar 70 odstotkov mladih je obsojenih na katero od fleksibilnih vrst zaposlitve, kar po besedah Kresalove vodi v neizbežen “beg možganov” v tujino. Negotovost glede službe pa povzroča težave tudi na drugih področjih, kot sta težja pot do osamosvojitve in najem kredita. “Zmotno je razmišljanje, da Slovenija potrebuje še fleksibilnejši trg delovne sile za izhod iz krize. Trg je še preveč fleksibilen. Poleg tega pa lahko ljudje, ki so zaposleni za nedoločen čas, veliko več prispevajo za razvoj podjetja,” je prepričana.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.