Slovenija mora vrniti 554.000 evrov

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Zaradi pomanjkljivih upravnih pregledov pri ukrepu za območja z omejenimi možnostmi bo morala država v evropski proračun vrniti kmetijska sredstva.
Oglej si celoten članek

Slovenija mora v proračun EU vrniti 554.000 evrov neupravičeno porabljenih sredstev v okviru skupne kmetijske politike, je danes sporočila Evropska komisija. Skupno je sicer Bruselj od članic unije v okviru postopka potrditve obračunov zahteval vračilo 230 milijonov evrov neupravičeno porabljenih kmetijskih sredstev.

Omenjen znesek bodo morale članice vrniti v proračun EU zaradi nespoštovanja pravil EU ali neustreznih postopkov nadzora nad izdatki za kmetijstvo. Nekatere zneske je komisija že izterjala, zato bo uradno neto finančni učinek današnjega sklepa približno 227 milijonov evrov.

Z današnjim sklepom komisija povračilo sredstev v skupni vrednosti 230 milijonov evrov zahteva od 14 članic unije. Poleg Slovenije so to še Belgija, Češka, Grčija, Irska, Litva, Madžarska, Malta, Nemčija, Poljska, Portugalska, Slovaška, Španija in Velika Britanija.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 07:17 3. Maj 2013.

    To je uspeh janševega ministra za kmetijstvo

  • 07:05 3. Maj 2013.

    Zanimivo bi bilo videti za katere izdatke točno gre. Verjetno za kake projekte za razvoj podeželja (gradbene). Pri teh stvareh …

  • 17:31 2. Maj 2013.

    hm... eni so kasirali fajno plačo (delali itak nič), vrnit pa more SLOVENIJA??? saj se ve kdo je zaf***, katera …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.