Slovenija mora vrniti denar EU

Foto: Žurnal24 Nepravilno porabljen denar bo Slovenija morala vrniti. (Foto: Pro Plus)
Zaradi nepravilno porabljenih sredstev za razvoj podeželja mora Slovenija v evropski proračun vrniti skoraj tri milijone evrov.
Oglej si celoten članek

Slovenija mora vrniti nepravilno porabljenih 2,281 milijona evrov zaradi zapoznelega preverjanja in zapoznele sprožitve postopka za vračila pri kmetijsko-okoljskem ukrepu in pri ukrepu za območja z omejeno kmetijsko dejavnostjo, so pojasnili v komisiji.

Poleg Slovenije mora denar vrniti še devet držav članic Unije, ker pri koriščenju sredstev v sklopu skupne kmetijske politike niso upoštevale pravil EU ali zaradi neustreznih nadzornih postopkov nad kmetijskimi izdatki, so še razložili v Evropski komisiji.

Denar morajo vrniti Avstrija, Danska, Finska, Nemčija, Madžarska, Luksemburg, Španija, Velika Britanija, Slovaška in Slovenija. Levji delež mora vrniti Velika Britanija, in sicer vse skupaj okoli 225 milijonov evrov, Madžarska pa 11 milijonov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.