Slovenija nazadovala

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Luksemburg je imel lani med vsemi članicami Evropske unije največji bruto domači proizvod (BDP) na prebivalca. Slovenija je v primerjavi s prejšnjimi leti nazadovala in je pod povprečjem.
Oglej si celoten članek

V Luksemburgu je BDP za 171 odstotkov presegel povprečje sedemindvajseterice. Najnižji BDP na prebivalca je imela Bolgarija, ki je dosegala le 44 odstotkov povprečja, je ta teden sporočil evropski statistični urad Eurostat.

V spodnjem delu

Spodnji del lestvice zasedajo zraven Bolgarije še Romunija, ki je dosegla 46 odstotkov povprečja BDP na prebivalca, Latvija, ki je dobro polovico pod povprečjem, ter Litva, ki je dosegla 57 odstotkov povprečnega BDP na prebivalca v EU.

Slovenija se je lani glede na BDP na prebivalca uvrstila v spodnjo polovico evropskih držav. Dosegala je 85 odstotkov povprečja BDP na prebivalca sedemindvajseterice, s čimer je v primerjavi s prejšnjimi leti nazadovala. Leta 2009 je bila 13 odstotkov pod povprečjem, leta 2008 pa devet odstotkov pod povprečjem EU, ugotavlja Eurostat.


Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 16:42 17. December 2011.

    Ma ni problema, to bo zdaj Zoki rešil z levo roko. Človek je sposoben gospodarstvenik (ye,right) in popeljati Slovenijo na …

  • 14:00 17. December 2011.

    In potem je Janša kriv, ane? Ki ves ta čas sploh ni bil na oblasti. Kar volte ta leve ja! …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.