Slovenija pomaga državam v razvoju

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Vlada se strinja s priporočilom Evropske komisije, da v Evropski razvojni sklad vplača 1,5 milijona evrov, kar predstavlja drugega izmed treh letošnjih obrokov.
Oglej si celoten članek

Slovenija se je namreč zavezala, da bo v sklad v šestih letih (med letoma 2008 in 2013) vplačala 40 milijonov evrov, kar predstavlja 0,18 odstotka celotnega premoženja sklada v tem obdobju. Do prihodnjega leta bo Slovenija vplačevala le v del sklada, ki ga upravlja Evropska komisija, nato pa bo plačala tudi slabega pol milijona v del, s katerim razpolaga Evropska investicijska banka. 

Evropski razvojni sklad sicer podpira države v razvoju. Večina sredstev je namenjena državam afriškega, pacifiškega in karibskega območja. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.