Slovenija se je povzpela na lestvici varnosti

Foto: The Global Peace Index 2016
Foto: The Global Peace Index 2016
Na lestvici varnih držav The Global Peace Index 2016 se Slovenija uvršča na deseto mesto med najbolj varnimi državami. Prehitela je Belgijo, ki se je še lansko leto uvrstila pred njo.
Oglej si celoten članek

Inštitut za ekonomska vprašanja in mir (Institute for Economics and Peace) je razkril novo lestvico najbolj varnih in najbolj nevarnih držav na svetu The Global Peace Index 2016.

PREBERITE LANSKO POROČILO: 

Deseta lestvica, ki so jo razkrili 8. junija, uvršča 163 držav, glede na stopnjo varnosti ter svoje ugotovitve predstavlja tudi na zemljevidu, na katerem so varnejše države obarvane zeleno, tiste bolj nevarne pa z rdečo barvo.

Vsaka država je uvrščena na lestvici od pet do nič točk, pri čemer je upoštevanih 23 faktorjev v treh kategorijah: stopnja varnosti, varnost v družbi, notranji in mednarodni konflikti in militarizacija. 

Na lestvici najbolj varnih držav še vedno vodi Islandija, ki ji sledijo Danska in Avstrija, medtem ko se Slovenija nahaja na zavidljivem desetem mestu. 

Belgija, ki je bila še lansko leto pred Slovenijo, se je uvrstila na 18. mesto. Foto: The Global Peace Index 2016 Globalni indeks varnosti držav Foto: The Global Peace Index 2016 Globalni indeks varnosti držav Foto: The Global Peace Index 2016 Globalni indeks varnosti držav

Foto: The Global Peace Index 2016 Globalni indeks varnosti držav

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 03:49 22. Junij 2016.

    Kar talajte minuse. Vas bom čez leto ali dve, ko se bojo zaviti v rjuhe (tudi če bo zunaj 40 …

  • 09:01 20. Junij 2016.

    Miško venomer ponavlja ,da je Slovenija ena najbolj varnih držav na svetu .....ampak saj ga poznate ........................lastna hvala se v …

  • 02:58 19. Junij 2016.

    Seveda, pametno, višek našega IQ "novinarjev". Kar izpostavljajte nas. Bradatim kozjejeb-cem pa res ni treba veliko, da trditve čez noč …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.