Slovenija uvrščena najvišje doslej

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Sloveniji je uspel preboj v prvo deseterico držav.
Oglej si celoten članek

Družba Henley and Partners je objavila osvežen seznam držav, ki so razvrščene glede na to, v koliko držav lahko potujejo brez vizuma. Slovenija je tokrat uvrščena najvišje doslej, saj si skupaj z Madžarsko in Malezijo deli 10. mesto. Slovenci lahko brez vizuma potujemo v 180 držav sveta. 

Na prvo mesto se je zavihtela Japonska. Z njenim potnim listom lahko vstopite brez vizuma v kar 190 držav. Na prvo mesto se je zavihtela po tem, ko je pred kratkim dosegla dogovor z Mjanmarom. 

Na drugem mestu je Singapur (189 držav), sledi Nemčija (188), ki je bila še v začetku leta na prvem mestu, in si deli tretjo mesto s Francijo in Južno Korejo. 

Do desetega mesta se tako zvrstijo še Danska, Finska, Italija, Švedska in Španija (vse 187), Norveška, Velika Britanija, Avstrija, Luksemburg, Nizozemska, Portugalska in ZDA (186), Belgija, Švica, Irska in Kanada (185), Avstralija, Grčija in Malta (183), Nova Zelandija, Češka (182), Islandija (181) in že prej omenjena trojica Slovenija, Madžarska in Malezija (180). 

Na drugem koncu lestvice sta skupaj Afganistan in Irak. Potna lista omenjenih držav omogočata potovanje v 30 držav brez vizuma, sledita Sirija in Somalija (32) ter Pakistan (33). 

Seznam, ki ga objavlja družba Henley, zajema 199 potnih listov in 227 destinacij. Seznam ves čas osvežujejo, tako so zajete vse spremembe na področju vizumov, ko stopajo v veljavo. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.