Slovenija, začni čisto energetsko prihodnost

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Podpisniki peticije za čisto energetsko prihodnost Slovenije bodo v okviru javne razprave o Nacionalnem energetskem programu Janezu Kopaču predali 18 tisoč podpisov, zbranih v mednarodni peticiji Slovenija, začni čisto energetsko prihodnost.
Oglej si celoten članek

Podpisniki peticije slovensko vlado pozivajo, naj se v Nacionalnem energetskem programu (NEP) namesto na okolju neprijazne projekte raje osredotoči na programe, ki so usmerjeni v prihodnost in na katere bomo lahko ponosni.

"V javni razpravi je trenutno nov Nacionalni energetski program, ki bo začrtal energetsko pot Slovenije, uradno od leta 2010-2030, po našem do leta 2050, glede na to, kakšne investicije in obrati so vanj vključeni. Namen peticije je, da se usmerimo k čistejšim virom energije, k učinkoviti rabi energije, ne pa, da se usmerjamo v investicije s fosilno energijo v primeru TEŠ 6 in pa v jedrsko energijo s podaljševanjem Jedrske elektrarne Krško in možno gradnjo drugega bloka jedrske elektrarne v Krškem," je za zurnal24.si povedal Tomislav Tkalec, vodja programa za energetiko pri društvu za sonaraven razvoj Focus.

18 tisoč podpisov, zbranih v mednarodni peticiji Slovenija, začni čisto energetsko prihodnost, bodo ob 10. uri Janezu Kopaču, direktorju direktorata za energijo na ministrstvu za gospodarstvo, predali predstavniki društva Focus skupaj s predstavniki mednarodne organizacije CEE Bankwatch Network. 

"Upamo, da bo vzel na znanje, da so tudi drugi ljudje zainteresirani za to, kam se bo usmerila Slovenija - torej ne samo Slovenci -, in da gre za področje širšega pomena, tako na slovenski kot na evropski, regionalni in svetovni ravni. Upamo, da bo to nek kanček k mozaiku k prihodnji usmeritvi oziroma iskanju scenarija za Nacionalni energetski program," je še dejal Tkalec.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • jst
    12:18 4. Julij 2011.

    Kako če se ne sme postaviti veternih elektrarn, za na hišo sončne celice rabiš gradben dovoljenje pa tok papirjev da …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.