Sloveniji še ena evropska tožba

Foto: Žurnal24 (Foto: iStockphoto)
Tokrat si jo je naša država prislužila zaradi železnic. To je že četrta tožba s strani EU.
Oglej si celoten članek

Z Evropske komisije so sporočili, da so se odločili proti 13 državam članicam sprožiti postopek na Sodišču EU. Med temi 13 članicami se je znašla tudi Slovenija, poleg nje pa tudi Nemčija, Francija, Španija, Avstrija in druge.

Slovenija bi morala namreč direktivo, imenovano tudi prvi železniški paket, izvesti do 15. marca 2003. Zaradi neizvajanja teh ukrepov so prevozniki v železniškem prometu prikrajšani za možnost opravljanja storitev v drugih državah članicah, uporabniki železnic pa za večjo izbiro konkurenčnih železniških storitev, so sporočili iz komisije.

Za Slovenijo je to že četrta tožba in že tretja v tem letu. Tri so bile proti naši državi vložene zaradi neizpolnjevanja evropske zakonodaje na področju varovanja okolja. Je pa tudi Slovenija že vložila tožbo proti Evropski komisiji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.