Slovenščina brezplačno za tujce

Foto: Žurnal24 Ministrica poudarja, da je odnos do jezika temelj naše državnosti. (Foto: Benjam
Ministrstvo za notranje zadeve (MNZ) z brezplačnim programom učenja slovenskega jezika tujcem želi olajšati vključevanje v vse sfere življenja.
Oglej si celoten članek

Kampanja Učim se slovensko, da bom lahko povedal, kdo sem želi spodbuditi tujce, ki živijo med nami, da obiščejo tečaje slovenščine, "saj bomo tako lažje odpravili jezikovne pregrade ter spodbudili njihovo hitrejše in lažje vključevanje v slovensko družbo", so sporočili z MNZ.

Ministrica Katarina Kresal je dejala, da sta "način, na katerega država ureja vprašanja tujcev, in odnos, ki ga do tujcev kaže naša družba, temeljna kazalnika naše demokratičnosti, solidarnosti in odprtosti za nova spoznanja in poglabljanje medkulturnega dialoga". "Odnos, ki ga gojimo do našega jezika, pa je temelj naše državnosti, in prav je, da z različnimi ukrepi spodbujamo tujce k spoznavanju in učenju slovenskega jezika," je še poudarila ministrica.

Ministrstvo je brezplačni program učenja slovenskega jezika, seznanjanja s slovensko zgodovino, kuturo in ustavno ureditvijo začelo že pred dvema letoma. Znanje slovenskega jezika je namreč pomembno za lažje vključevanje tujcev v vsa področja življenja. Do konca lanskega leta se je tečajev udeležilo že 3.333 tujcev. Slovenija je 75 odstotkov sredstev, kar znaša 1,6 milijona evrov, pridobila iz evropskega sklada. Letos bodo posebno pozornost namenili obveščanju o brezplačnih tečajih.

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.